Haop Duit Laeve

Venloop

De wandeltocht komt steeds dichterbij en ik kijk er erg naar uit om eindelijk een keer mee te kunnen doen aan dit fantastische evenement. Elk jaar ben ik aanwezig als toeschouwer om familie en vrienden aan te moedigen. Vorig jaar lukte dat niet omdat ik midden in een chemokuur zat. Daarom is het des te mooier dat ik nu zelf mee kan lopen.

De teller van de mensen die meelopen met onze groep staat op 49 en dit is zeker niet het definitieve aantal. We zijn nog druk bezig om van alles te regelen voor de groep wandelaars en dat geeft veel energie. Vooral de steun die ik vanuit verwachte maar ook van totaal onverwachte hoek krijg is overweldigend.

Voor mij persoonlijk is het wel een minpuntje dat de organisatie van de Venloop ervoor gekozen heeft om de route van de 10 km helemaal los te koppelen van de andere afstanden. Ik heb zeker begrip voor deze keuze, de organisatie had klachten gekregen over de vorige route. Voor mij en voor veel van de groepsgenoten, is het jammer dat we niet met de andere afstanden bij elkaar komen op een bepaald punt. Het plan was dat vrienden en familie die andere afstanden lopen, het laatste stuk met ons mee zouden lopen. Dit kan nu niet en ik had me erg verheugd op de sfeerpunten die er zijn op de route, zoals op de Stalbergweg, Groenstraat, etc. Op het oorspronkelijke gezamenlijke parcours staan op de kaart 7 sfeerpunten meer dan op de nieuwe route. Dit wordt nog aangevuld maar moet ook nog groeien.

Daarom ook een oproep met de vraag hoe andere groepen hiermee omgaan. En het zou natuurlijk heel erg leuk zijn als op deze route ook meer sfeerpunten komen.

Al met al, gaan we er met onze groep er een heel bijzondere dag van maken en gaan we genieten van dit mooie evenement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *