Haop Duit Laeve

Buren

Acht jaar geleden kocht ik het huis waarin in nu nog steeds met veel plezier woon. Een mooie bovenwoning in de binnenstad. Het is een huis in een huis, je woont een heel klein beetje samen met de buren. De beide huizen onder één dak lopen door elkaar en toen kocht ik het tegelijk met twee
lieve mensen. Het was meteen goed en ik vergeet nooit meer de dag dat ik ging vertellen dat ik ziek ben. Vanaf dat moment zijn ze nog belangrijker voor mij geworden.

Als ik thuis kwam van een chemo, kreeg ik meteen een appje, ik hoefde maar te bellen en ze waren er. Gelukkig is dat nooit nodig geweest maar wat hebben ze veel voor me gedaan en doen ze nog steeds veel voor me.
Drie weken geleden zijn ze verhuisd en dat ging gepaard met veel emoties aan beide kanten maar we blijven buufjes.
Het mooie is, dat andere directe buren meteen klaar staan en met ons meeleven. Mensen spreken je aan als ze zien dat de gordijnen wat langer dicht zijn. Vragen of ze iets kunnen doen, zijn bezorgd.

Fijn en heel belangrijk om betrokken buren te hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *