Venloop

Voordat ik ziek werd, wandelde ik veel en heb me ook een paar keer ingeschreven voor de wandeltocht van de Venloop maar doordat ik ziek werd, is het er nooit van gekomen.

Om mezelf uit te dagen, wil ik dit jaar de wandeltocht van 10 km meelopen. Begin november heb ik aan familie en vrienden een appje gestuurd met de vraag wie mee wilde lopen. Ik werd overdonderd door de reacties. De teller staat nu al op 40 wandelaars voor onze groep. Gauw genoeg kwam het plan om meer te doen dan alleen mee te lopen en een eerste vergadering is georganiseerd.

Tijdens de vergadering is het idee ontstaan van deze website om in de aanloop naar de Venloop aandacht te gaan vragen voor dit initiatief.

Ondanks dat aandacht en bewustwording voor alvleesklierkanker het doel is, vragen mensen nu al of ze iets kunnen doneren. Uiteraard zijn donaties meer dan welkom en dit geld zal ten goede komen aan de Living with Hope Foundation.

Marlie:“Ik loop mee omdat het initiatief een heel warm hart toe draag. Ik zie van wat verder af, en soms dichterbij, die dappere, sterke en ‘van ieder moment genietende’ vrouw: Petra! En die steeds weer, na een goed of minder goed bericht, optimistisch door gaat. Voor zichzelf en anderen, fantastisch! Dan komt de vraag: loop je mee? NATUURLIJK LOOP IK MEE. Ik vind het een eer om een klein steentje te mogen bijdragen en samen met jou en al die anderen te lopen. We gaan ervoor!!”

Carin:“We kennen elkaar al zo lang en hebben ontzettend veel met elkaar meegemaakt. Tijd is altijd een betrekkelijk iets …maar ik weet dat vriendschap goed is, als je elkaar even niet gezien en gesproken hebt- elkaar dan weer ziet, je verder gaat alsof er geen dag heeft tussen gezeten. Zo mooi en bijzonder. Bijzonder is de band die ik met je heb, Pe en hoe groot was de schrik en het verdriet dat dit jou overkomt.. Het is niet aan mij, aan ons om te vragen waarom, alhoewel die vraag natuurlijk iedere keer opborrelt. Ik heb groot respect voor je, om wie je bent en hoe je dit moeilijke gegeven draagt, je proces ondergaat en doorstaat. Echt ontzettend knap. Zo positief en optimistisch, ongelooflijk. Ik bewonder je enorm voor je positieve instelling en doorzettingskracht . Toen je vertelde dat je ging lopen voor dit goede doel, was er niet een twijfel. Meelopen is het minste dat ik voor je kan doen …Lieve Pe, ik hou van je en we gaan er- met zoveel mensen die om je geven- voor! “